Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η αιώνια γκρίνια της Κουμουνδούρου...


Η τρόικα τα βρήκε όλα με την Αθήνα, δε θα επιβληθεί κανένα νέο μέτρο, η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος επιβεβαιώθηκε από θεούς και δαίμονες, το Eurogroup συμφώνησε στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και όμως έχουμε (αν μη τι άλλο!) γκρίνιες. Ποιές γκρίνιες; Μα φυσικά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ΟΥΤΕ ένα καλό δεν βρίσκει στο κυβερνητικό έργο.

Μα, θα μου πείτε, γιατί να βρει κάτι καλό στο έργο της κυβέρνησης; Αντιπολίτευση δεν είναι; Μα, γιατί πολύ απλά τα καλά που πετυχαίνει η ο Σαμαράς δεν είναι προς όφελος (μόνο) δικό του, ούτε και του κόμματός του. Αλίμονο αν κρίναμε τις πολιτικές βάσει κομματικών κριτηρίων, αγνοώντας οτιδήπτε άλλο. Τα καλά που πετυχαίνει ο Σαμαράς είναι προς όφελος της χώρας και αυτό είναι το σημαντικότερο. Θυμάστε από πότε είχαμε να δούμε σαν χώρα πρωτογενές πλεόνασμα; Από όταν ο Πλαστήρας πατούσε τα 50... Θυμάστε από πότε είχαμε να δούμε πολιτικό να μπαίνει στην φυλακή; Θυμάστε από πότε είχαμε να δούμε έστω και μια θετική παράγραφο στο διεθνή τύπο για τούτη εδώ την χώρα; Και όμως όλα αυτά αντιστράφηκαν. Και πλεόνασμα έχουμε (από τις θυσίες των Ελλήνων, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο) και όλος ο κόσμος μας κοιτάει για πρώτη φορά όχι σαν τους παρίες της Ε.Ε αλλά σαν αυτούς που έχυσαν ιδρώτα και τα κατάφεραν αλλά και οι αγορές γύρισαν την θετική τους όψη πρός την τόσο άλλοτε βαθιά πληγωμένη άκρη των Βαλκανίων.

Άλλωστε, δεν μπορούμε να ξεχνάμε τι έλεγε και ο Αλέξης ο Τσίπρας λίγο πριν τις τελευταίες επισκέψεις της τρόικας. Ότι έρχεται ορυμαγδός μέτρων, ότι θα μας πιούνε το αίμα και τις γνωστές μικροκομματικές του αηδίες. Βεβαίως διαψεύστηκε πανταχόθεν. Και διαψεύστηκε γιατί δεν λέει να καταλάβει ότι στην χώρα αυτή υπάρχει ένας Σαμαράς που προσπαθεί ειλικρινώς και όχι ένας Γιωργάκης που κάνει τζόκινγκ ή ένας Αλεξάκης που κάνει καταλήψεις για να είναι οι τυρόπιτες στα κυλικεία των Γυμνασίων τρίγωνες και όχι στρόγγυλες με αποτέλεσμα να μην ξέρουν οι μαθητές από πού να αρχίσουν να τρώνε... Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωσιν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου