Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο Μπαλτάκος, η "στημένη δικαιοσύνη" και οι υβριστές του Σαμαρά



Σάλος και πανικός έχει προκληθεί, ως γνωστόν, μετά την δημοσιοποίηση από τον Κασιδιάρη του βίντεο στο οποίο ο ίδιος συνομιλεί με τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, τον Παναγιώτη Μπαλτάκο και στο οποίο ο δεύτερος κάνει λόγω περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην δίωξη και την φυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής. Ας δούμε όμως κάποια πραγματάκια, γιατί όπως πάμε σε αυτήν την χώρα θα τρελαθούμε τελείως:

Περί στημένης δικαιοσύνης ή πως να γίνουν οι θύτες θύματα

Κατ΄ αρχάς η ταμπακέρα, το ότι δηλαδή η δίωξη των μελών της ΧΑ για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν είναι στημένη αλλά δίκαιη, είναι ένα ζήτημα αδιαπραγμάτευτο. Ο φάκελος με τις 32 εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ που έστειλε οι Δένδιας στην Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε μυθιστόρημα ούτε νουβέλα. Περιέχει αληθινά γεγονότα που συντελέστηκαν από εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου. Την δολοφονία του Φύσσα, επί παραδείγματι, δεν την είδε ο Δένδιας στον ύπνο του ούτε σε κάποιο όραμα σαν το «Εν Τούτω Νίκα». Ήταν ένα γεγονός που απέδειξε τους πραγματικούς στόχους και το πραγματικό έργο των «παιδιών με τα μαύρα». Και φυσικά είναι εντελώς αδύνατον να ενεργοποιηθούν τόσες δικαστικές δυνάμεις και να διαταχθεί η φυλάκιση ή ακόμα και η επιβολή περιοριστικών όρων σε Χρυσαυγίτες αν δεν υπήρχε καπνός πίσω από την φωτιά. Οπότε, η θεωρία συνομωσίας (που θυμίζει τον Πρώαιδρω Πάνω) περί στημένης δίωξης είναι ένα το παραμύθι εκείνων που κάνουν την στρουθοκάμηλο μπροστά σε μια εγκληματική οργάνωση του μεγέθους της Χρυσής Αυγής.

Σύντροφοι, αποφασίστε

Αλλά όπως έγραψε και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Μουρούτης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ή "υπόγειες σχέσεις με τη Χ.Α". ή "φυλακή με παρέμβαση της πολιτείας στη Δικαιοσύνη". Αλλά και τα δύο μαζί δεν γίνονται». Και είναι σαφέστατος. Δεν είναι δυνατόν από τη μια να λες ότι υπάρχουν υπόγειες σχέσεις της κυβέρνησης με το νεοναζιστικό μόρφωμα και από την άλλη να βλέπεις παράνομη επέμβαση της Κυβέρνησης στην δίωξη των Χρυσαυγιτών. Οπότε θα πρέπει να αποφασίσουν οι Σύντροφοι: Ή ο Σαμαράς είναι φασίστας και δεν θέλει να διώκονται ομοϊδεάτες του στο κόμμα του Μιχαλολιάκου ή είναι δημοκράτης και κάνει πραγματική προσπάθεια για να απαλλάξει την χώρα από τις δολοφονίες και τους τραμπουκισμούς της ακροδεξιάς.

Περί Μπαλτάκου

Όσον αφορά, τώρα, στον ίδιο τον Μπαλτάκο δύο τινά θα πρέπει να συμβαίνουν: είτε, δεδομένων και των αληθών στοιχείων που έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, πάσχει από μια ιδιάζουσα μορφή βλακείας οπότε εντελώς ανυποψίαστος λέει σε έναν πολιτικό του αντίπαλο ότι φταίνε Σαμαράς-Δένδιας-Αθανασίου για τις διώξεις και όχι αυτός (έτσι λέει στην επιστολή του) είτε πίσω του κρύβονται διάφορα πολιτικά συμφέροντα και στόχοι. Προσωπικά θεωρώ ότι ισχύει το δεύτερο. Δηλαδή ότι ο Μπαλτάκος, εν αγνοία του Σαμαρά του πρώτου Πρωθυπουργού της Ευρώπης που έβαλε πίσω από τα σίδερα νεοναζιστές, είχε στενές σχέσεις με την ΧΑ και αποφάσισε να της κάνει ένα μεγάλο ανοιξιάτικο δώρο μιας και η δημοσκοπική της κατρακύλα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί εύκολα, αλλά η αφέλεια με την οποία απαντούσε ο Μπαλτάκος στις ερωτήσεις του Κασιδιάρη, η πλήρης απουσία υποψίας για ύπαρξη κάμερας η κοριού αλλά και η περίεργη κίνηση της κάμερας του βίντεο είναι ικανά να εγείρουν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με την υπόθεση.

Το μετά


Πολύ σωστά ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν χωράει ο Μπαλτάκος στην κυβέρνηση. Το θέμα όμως τώρα είναι η κυβέρνηση να δώσει έναν ικανό αγώνα για να μην αμαυρωθεί περισσότερο το όνομά της και το τιτάνιο έργο που μέχρι τώρα έχει πετύχει. Γιατί είναι μεγάλο κρίμα για έναν …φλατζοκαμμένο τύπο να σβηστεί μονοκοντυλιά ο ιδρώτας των ανθρώπων που εργάστηκαν για να μείνουμε στο ευρώ και να πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο με αποτέλεσμα μέχρι και οι πρώην διεθνείς εχθροί και υπονομευτές της χώρας να πλέκουν εγκώμια υπέρ της Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου